Sprawozdanie finansowe 2015 – kompleksowe omówienie rachunku zysków i strat

• Finanse i rachunkowość
Sprawozdanie finansowe 2015 – kompleksowe omówienie rachunku zysków i strat E-KURS
Lekcji : 7 Dodano: 14/04/2016

Ustawa o rachunkowości przewiduje dwa warianty rachunku zysków i strat: porównawczy i kalkulacyjny. Wybór zależy od przyjętych zasad ewidencji kosztów działalności operacyjnej. Uczestnicząc w tym kursie dowiesz się jak prawidłowo ustalić wynik finansowy oraz jakie są elementy rachunku zysków i strat oraz zdobędziesz umiejętności dzięki którym zaoszczędzisz czas i zyskasz uznanie szefa.

Z kursu skorzystało: 47855 osób

Opis szkolenia

Małe jednostki już mogą skorzystać z uproszczeń przy sporządzaniu sprawozdania za ubiegły rok, chociaż nie mają jeszcze takiego obowiązku. Znacznie ograniczony zakres informacji ma również rachunek zysków i strat, który sporządzają jednostki mikro. W przypadku tych podmiotów ustawa o rachunkowości (konkretnie załącznik 4) przewiduje jedynie możliwość sporządzania rachunku zysków i strat w wersji porównawczej.

Z tego kursu dowiesz się:

• jak prawidłowo ustalić wynik finansowy,
  • od czego zależy wybór wariantu RZiS,
  • co ujmuje się w pozostałych elementach rachunku zysków i strat.
  • jakich zdarzeń dotyczy pozycja zyski i straty nadzwyczajne,
  • ak ująć obowiązkowe zmniejszenia wyniku finansowego.

Ten kurs jest kompleksowym omówieniem rachunku zysków i strat przygotowanym przez naszego eksperta. Wszystkie lekcje, po zakończeniu szkolenia, otrzymasz w komplecie w formie eBooka.

Gwarantuję Ci, że wszystkie wskazówki i porady zawarte w kursie „Sprawozdanie finansowe - kompleksowe omówienie rachunku zysków i strat” są na najwyższym poziomie merytorycznym, gdyż zostały przygotowane przez eksperta ds. finansów i rachunkowości.

redaktor portalu eWiedzaFK.pl

Prowadzący

dr Katarzyna Trzpioła

doktor nauk ekonomicznych w zakresie nauk o zarządzaniu, adiunkt na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, praktyk, wieloletni szkoleniowiec i dydaktyk, autorka wielu publikacji z zakresu rachunkowości finansowej podatkowej, MSSF i rachunkowości zarządczej. Współpracuje z następującymi redakcjami: Portal FK, Rachunkowości i Podatki dla praktyków, Nowe Standardy Sprawozdawczości.

Z kursu skorzystało: 47855 osób

Zawartość kursu Lekcji : 7

eKurs to wygodna forma kształcenia w postaci intuicyjnych i praktycznych lekcji  na stronie serwisu oraz wysyłanych na Twoją skrzynkę email (codziennie jedna lekcja)

Do każdej lekcji otrzymasz podsumowanie najważniejszych tematów.

Na koniec eKursu udostępnimy Ci wszystkie lekcje zebrane w jedną całość po to żebyś mógł do nich wrócić w każdej chwili.

Już teraz możesz mieć dostęp do wszystkich eKursów, wystarczy że wykupisz abonament.

Partnerzy merytoryczni

PortalFK.pl