Opis

Wrzesień to czas przygotowywania do inwentaryzacji za 2017 r. Uczestnicząc w tych warsztatach poznasz wytyczne, jakie przygotował Komitet Standardów Rachunkowości w zakresie inwentaryzacji drogą spisu z natury zapasów materiałów, towarów, wyrobów gotowych i półproduktów. Dowiesz się, jakie będą praktyczne skutki tych zmian oraz co one dla Ciebie oznaczają.

BEZPŁATNE Warsztaty Online z gwarantowanym certyfikatem!

Podczas warsztatów online ekspert wyjaśni poniższe zagadnienia:

• Odpowiedzialność kierownika jednostki.
  • Zadania osób uczestniczących w inwentaryzacji.
  • Przeprowadzanie inwentaryzacji zapasów drogą spisu z natury przez podmiot zewnętrzny.
  • Dokumentacja związana z przygotowaniem, przebiegiem i rozliczeniem inwentaryzacji zapasów drogą spisu z natury.
  • Spis z natury zapasów sypkich, złomu i innych trudno mierzalnych składników.
  • Spis z natury zapasów w opakowaniach zbiorczych.
  • Spis z natury zapasów w zautomatyzowanych magazynach wysokiego składowania.
  • Spis z natury w razie nieprzerywania działalności.
  • Rozliczenie inwentaryzacji.

Podczas szkolenia ekspert w praktyczny sposób wyjaśnia, wszystko co musisz wiedzieć o nowych wytycznych w sprawie inwentaryzacji. Poznasz też odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania i wątpliwości w tym zakresie.

Prowadzący

dr Katarzyna Trzpioła specjalista prawa podatkowego i bilansowego, doświadczony wykładowca i praktyk, autorka wielu publikacji z zakresu rachunkowości finansowej podatkowej, MSSF i rachunkowości zarządczej.

wiper-pixel